Na repertoaru Kina “Kozara” od 01. do 07. novembra nalaze se filmovi: Fantastično putovanje u Oz 3D – sinhronizovan i Bohemian Rhapsody

Fantastično putovanje u Oz 3D – sinhronizovan

Termin – 01.- 07.11. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 91 minuta

Žanr – Animirana, avantura

Originalni naziv filma – Jurney to Oz 3D

Uloge – Konstantin Khabenskiy, Dmitriy Dyuzhev, Alyson Leigh Rosenfeld

Režija – Fyodor Dmitriev

U čarobnoj zemlji OZ sve je u najboljem redu, dok lukavi i zli Urfin Džus ne riješi da postane vladar i zauzme prijesto u Smaragdnom Gradu. Uz pomoć svog magičnog praha, Urfin oživljava svoje drvene vojnike, osvaja Smaragdni grad i naziva ga Urfingrad. U toku priprema za veliko slavlje, njegove planove kvare stari drugari, Strašilo, Limeni i Lav, a i Doroti i Toto dolaze iz Kanzasa u pravi čas. Stari drugari ponoovo se udružuju kako bi se suprotstavili Urfinu i njegovoj vojsci od drveta, ali prvo moraju da otkriju ko je on ustvari.

Bohemian Rhapsody

Termin – 01.- 07.11. u 20.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 134 minuta

Žanr – Biografija

Uloge – Rami Malek, Joseph Mazzello, Aidan Gillen

Režija – Fyodor Dmitriev

Bohemian Rhapsody je priča o ljubavi, boli, prihvatanju i da, sjajnoj muzici. Slavljenje Freddijevog talenta i legendarnog rock benda, koji je svojom muzikom i osjećajem za avanturu i specifičnim nastupima prekršio sva pravila tadašnje scene. Pjevačku legendu glumi Rami Malek, američki glumac egipatskog porijekla koji nevjerojatno liči Freddieju. Gwilym Lee igra ulogu gitarista Briana Maya, Ben Hardy je u ulozi bubnjara Rogera Taylora, a Joseph Mazzello nastupa kao basist John Deacon. Mary Austin, ženu za koju je Freddie tvrdio da je ljubav njegovog života igra Lucy Boynton, a u filmu se pojavljuje i Mike Myers.

prijedor24h