Gradski odbor SDS-a Doboj odlučio je da će njihova tri poslanika iz Izborne jedinice pet učestvovati u vlasti i na nivou Republike Srpske i BiH, saznaje RTRS.

Na sjednici Skupštine Gradskog odbora SDS-a danas je jednoglasno odlučeno da će nosioci poslaničkih mandata iz Doboja iz Izborne jedinice pet u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Marić, Danijel Јošić i Nina Bukejlović podržati skupštinsku većinu, a da će Obren Petrović, koji je dobio mandat u PS BiH, prihvatiti poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka.

Članovi Skupštine zatražili su odgovornost rukovodstva stranke za loše izborne rezultate i hitno održavanje unutarstranačkih izbora. Osudili su i napade pojedinih visokih funkcionera stranke na članstvo u Doboju.

“Skupština GO SDS Doboj pruža punu podršku novoizabranim nosiocima mandata da budu dio vlasti u Parlamentu BiH i u NS RS, a u cilju zastupanja interesa svih građana Doboja. Usljed ubjedljivo najlošijeg rezultata od osnivanja SDS ostvarenih na opštim izborima 2018. Skupština GO SDS Doboj poziva na odgovornost i traži hitno sprovođenje prijevremenih unutarstranačkih izbora kako bi se izbjegle dalje posljedice za stranku zbog lošeg rukovodstva”, naglasio je član GO SDS Doboj Boris Јerinić.

RTRS