Gradski odbor SDS-a Doboj odlučio je da će njihova tri poslanika iz Izborne jedinice pet učestvovati u vlasti i na nivou Republike Srpske i BiH.

To znači, da će tri poslanika SDS-a iz Izborne jedinice pet u Narodnoj skupštini Republike Srpske podržati skupštinsku većinu, a Obren Petrović koji je dobio mandat u PS BiH prihvatiti poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka.

Thumbnail

Jedan od njihovih zaključaka je i da SDS Doboj najoštrije osuđuje izrežirane napade pojedinih visokih funkcionera SDS RS prema svom članstvu, naročito imajući u vidu da je GO SDS Doboj ostvario najbolje izborne rezultate.

Član Glavnog odbora SDS-a Boris Jerinić potvrdio je da je na sjednici Gradskog odbora te stranke u Doboju odlučeno da četiri izabrana SDS-ova nosioca mandata za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH učestvuju u vlasti na nivou Srpske i BiH.

To su kada je riječ o Narodnoj skupštini izabrani poslanici u Izbornoj jedinici pet Nebojša Marić, Danijel Jošić i Nina Bukejlović, te Obren Petrović u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji je time prihvatio poziv novoizabranog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika za formiranje patriotskog bloka.

Izvor: ATV