Gradska uprava Prijedor raspisala je danas konkurs za dodjelu 78 stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija u školskoj 2018/19.godini.

Konkurs će biti otvoren do 23.novembra.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti koji su redovno upisali drugu ili više godine studija, koji imaju državljanstvo BiH i stalno prebivalište na teritoriji grada Prijedora.

Najviše stipendija biće dodijeljeno za studente Elektro-tehničkog fakulteta i to 19, zatim 15 za studente na nekoliko smjerova Prirodno-matematičkog fakulteta ,te na Mašinskom 12 stipendija.

Za studente na Arhitektonskom fakultetu biće dodjeljeno šest stipendija, na Tehnološkom fakultetu pet stipendija, Medicinskom i poljoprivrednom fakultetu po 4, Visokoj medicinskoj školi tri,po dvije na Pravnom i Ekonomskom fakultetu kao i Akademiji umjetnosti, po dvije za studente rudarstva i njemačkog jezika , te jedna za studente Saobraćajnog fakulteta.

Iznos studentske stipendije je 120 KM.

Ove godine je po prvi put objavljen poseban konkurs za dodjelu učeničkih stipendija, a riječ je o 60 stipendija i postupak izbora stipendista je u toku.

U prethodnoj školskoj godini dodijeljene su 162 stipendije, od čega 58 za učenike srednjih škola i 104 za studente.U budžetu je za stipendije i jednokratne pomoći sa učenike i studente predviđeno 400.000 KM.

prijedorgrad.org