U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, ali i dalje toplo za ovo doba godine sa temperaturom vazduha do 24 stepena Celzijusova.

Tokom dana će ponegdje na sjeveroistoku, jednom dijelu krajeva na istoku, kao i na jugu biti sunčanih intervala. Vrijeme će i dalje biti toplo iznad prosjeka, mada će temperatura vazduha biti u blagom padu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab i promenjiv vjetar, tokom dana sjeverni, a u planinama sjeveroistočni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 16 do 21, na istoku i sjeveroistoku do 24 stepena Celzijusova, dok će u planinama biti dosta svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme sa maglom i niskim oblacima po kotlinama i uz riječne tokove.

Najsvježije jutros je bilo u Ribniku gdje je u 7.00 časova izmjereno sedam stepeni, u Šipovu, Livnu i Bugojnu osam, na Bjelašnici devet, na Sokocu, u Gacku, Mrkonjić Gradu, Krupi na Uni i Sanskom Mostu deset stepeni.

U Foči, Rudom, Nevesinju i Širokom Brijegu jutros je bilo 11 stepeni, u Banjaluci, na Han Pijesku, u Prijedoru, Kalinoviku, Bileći, Srpcu, Višegradu i Bihaću 12, u Bijeljini, na Čemernu, u Doboju, Novom Gradu, Gradačcu, Grudama, Sarajevu i na Ivan Sedlu 13, u Brčkom, Zvorniku i Tuzli 14, u Mostaru 15, na Mrakovici i u Srebrenici 16, u Trebinju 17, a u Neumu 18 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS