Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je danas Srni da je evidentno da je opozicija u Republici Srpskoj trenutno podijeljena na dvije grupe – jednu koja je za Srpsku i drugu koja je protiv Milorada Dodika.

Komentarišući trenutnu situaciju u opoziciji u Srpskoj, Kovačević je istakao da unutar opozicionog bloka postoji grupa ljudi koja konačno želi dati određeni doprinos razvoju Republike Srpske i da preuzme dio odgovornosti za bolji život građana.

“Sa druge strane je grupa koja ni poslije 12 godina i osam uzastopnih izbornih poraza ne želi ništa da promijeni i kojoj osnovni motiv političkog djelovanja ostaje isključivo mržnja prema Dodiku, SNSD-u, vladajućoj koaliciji, ali i prema građanima koji su im krivi samo zbog toga što ne žele da glasaju za njih”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, u SNSD-u na takve stavove gledaju sasvim relaksirano, jer su zajedno sa svojim koalicionim partnerima dobili nedvosmislenu podršku građana da nastave da vode Srpsku.

“To ćemo, naravno, i učiniti, a prvi korak u tom pravcu biće izbor nove vlade Republike Srpske na čelu sa Radovanom Viškovićem”, rekao je Kovačević.

SRNA/RTRS