U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti toplo vrijeme za ovo doba godine, bez padavina.

Nešto niža temperatura vazduha biće na zapadu u odnosu na istok i sjeveroistok, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 13, na sjeveroistoku i jugu Hercegovine do 14, a na planinama oko četiri stepena. Najviša dnevna temperatura od 15 na zapadu do 19 na istoku, na sjeveroistoku i jugu 21, a u planinama 14 stepeni i viša.

Sunčano i toplo biće i u utorak i srijedu, 6. i 7. novembra, kada će dnevna temperatura biti od 15 do 20, na sjeveroistoku i jugu 22, a u planinama 13 stepeni i viša. U srijedu se prema večeri očekuje povećanje oblačnosti, ali će ostati suvo vrijeme.

Meteorolozi su za četvrtak, 8. novembar, najavili padavine na istoku, kojih će biti poslije podne i uveče. Dnevna temperatura se neće mijenjati.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas na sjeveru i sjeverozapadu preovladava oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno sunčano.

Na Bjelašnici je u 13.00 časova bilo devet stepeni, u Bugojnu i Gradačcu 14, u Krupi na Uni i Srpcu 15, u Banjaluci, Doboju, Foči, Brčkom, Sarajevu, Novom Gradu i Sanskom Mostu 16, u Bijeljini, Prijedoru, Mrkonjić Gradu, Srebrenici i Tuzli 17, u Zvorniku, Višegradu i Rudom 18, na Čemernu, Ivan Sedlu i u Kalinoviku 19, na Han Pijesku, Sokocu, u Bileći i Gacku 20, u Nevesinju i Livnu 21, u Neumu 22, Trebinju i Grudama 23 i u Mostaru i Širokom Brijegu 24 stepena Celzijusova.

SRNA/RTRS