Dok najjača opoziciona stranka u Republici Srpskoj puca po svim šavovima, njen lider, čini se, sjedi skrštenih ruku.

Nakon što je dobojski SDS jasno i glasno poručio da ulazi u koaliciju sa SDS-ovim do sada najljućim neprijateljima – SNSD-om, Vukota Govedarica je na pitanje da li će Dobojlije zbog toga pretrpjeti sankcije odgovorio: “Ne bih sada razmišljao o tome”.

Pitanje je onda samo kada će lider SDS početi da razmišlja o onome šta se dešava u stranci. Da li možda kada mu istu vijest i to posredstvom medija, saopšte i bijeljinski, sokolački, zvornički, teslićki i još mnogi drugi odbori za koje je već javna tajna da su počeli da rade po uzoru na dobojski?

Jer, ako to već sada nije crvena lampica zbog koje bi lider i najuže rukovodstvo stranke trebalo da pod hitno sjednu za isti sto, onda ne znamo šta bi još trebalo da se u SDS-u desi pa da se shvati ozbiljnost situacije.

Za sada je objašnjenje da će se o svemu diskutovati na narednoj sjednici Glavnog odbora stranke, koji bi trebalo da zasijeda najkasnije do narednog vikenda, odnosno nakon što CIK i zvanično potvrdi rezultate izbora.

Međutim, dok se takva sjednica Glavnog odbora SDS zakaže i održi, kako sada stvari stoje, realne su šanse da Glavni odbor neće imati kvoruma ni za njeno održavanje, a ni odlučivanje.

Pogotovo ga neće imati ako se ima u vidu da se lider SNSD Milorad Dodik već hvali da će narednih dana objelodaniti stabilnu skupštinsku većinu u kojoj će, ni manje ni više, biti pojedini članovi SDS-a.

Srpskainfo