Prijedorčani su imali priliku da se druže sa autorom knjige “Ja Pink Panter” Oliverom Ćirković. Promocija ove knjige bila je prilika da čitaoci iz prve ruke čuju ispovijest žene koja je bila član poznate kriminalne grupe “Pink Panter”, o njenom životu iza rešetaka u Grčkoj, te bjegu iz zatvora.

– Knjiga je napisana iz zatvorske perspektive, to je zatvorski dnevnik, i tu sam transparentna, zbog čega sam u zatvoru, kakve su mi kazne a na kraju se opisuje i bjekstvo. Ali glavni dio knjige je moje odrastanje, moje srećno djetinjstvo, neka moja jugonostalgija i sjećanje na gradove i prijatelje. Na moj brak koji se raspada, roditelje koji me napuštaju. Tuge, sreće, male ljudske sudbine i priče – opisuje Ćirkovićeva svoje djelo.

Ona je dodala da, koliko god drugi dio njenog života djeluje filmski, onaj prvi liči na život svakog drugog čovjeka. O cijelom svom iskustvu u kriminalu otvoreno govori upravo, jer je sa tim dijelom života završila. Napominje da ova knjiga ni na koji način nije promocija kriminala.

Z.J./Kozarski