Posthumna odlikovanja za 18 boraca uručena porodicama (VIDEO)

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević uručio je danas u Prijedoru porodicama posthumna odlikovanja za 18 poginulih boraca sa područja opština Drinić/Petrovac, Novi Grad, Oštra Luka i Prijedor.
“Ovo priznanje i sjećanje na naše heroje koji su dali svoje živote i uklesali svoje kosti u temelje Republike Srpske, prilika je da se još jednom prisjetimo njihove herojske borbe i predsjednik Republike Srpske na ovaj način odužuje se svim poginulim borcima”, rekao je Dragičević.

On je dodao da je do sada uručeno 1.700 odlikovanja i medalja zasluga za narod, a da se ove godine dijele 174 odlikovanja.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je da se ova priznanja dodjeljuju s ponosom za one koji su dali živote za slobodu i da je Republika Srpska učinila dosta za ove kategorije.

“Uz ova priznanja nastojaćemo da se riješe i sva ostala neriješena pitanja statusa porodica poginulih boraca”, naglasio je Đaković.

U ime porodica poginulih i posthumno odlikovanih boraca obratila se Milka Milunović, zahvalivši svima koji su ovaj događaj organizovali i ispunili dato obećanje da će odlikovati sve poginule borce.

Denis i Aleksandar Radić imali su četiri i godinu i po dana kada su ostali bez oca, kažu da ga se ne sjećaju, ali da im je tokom života nedostajao.

“Majka je učinila sve da nam ništa ne nedostaje, ponosni smo na svog oca i nastojaćemo da uvijek sačuvamo uspomenu na njega”, ističu braća.

Predsjednik Republike Srpske je povodom Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i povodom 15. septembra, Dana poginulih i nestalih Republike Srpske, a na inicijativu Boračke organizacije Srpske i Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, odlikovao 174 poginula borca Vojske Republike Srpske Medaljom zasluga za narod.

RTRS/prijedor24h

 

 

Preporuka

Prijedor: Za Časni krst plivaće 51 plivač
views 955
 U Prijedoru će danas biti organizovana bogojavljenska litija, a 51 učesnik plivaće za Časni krst u rijeci Sani. U 9.00 časova biće služena liturgija...
Predstavnici “ŠA festa” donirali saksofon Muzičkoj...
views 28
Predstavnici “ŠA festa” Prijedor, posvećenog prerano preminulom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, danas su Muzičkoj školi “Savo B...
Predstavnici “ŠA festa” donirali sakso...
views 28
 Predstavnici "ŠA festa" Prijedor, posvećenog prerano preminulom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, danas su Muzičkoj školi "Savo ...
Za ovogodišnji „ŠA fest“ u pripremi mnoga programs...
views 68
„ŠA fest“  prvi put je održan prošle godine u Prijedoru. Riječ je o memorijalnom festu posvećenom rano preminulom pjevaču i gitaristi prijedorskog ben...
Aukcija paketa akcija RŽR “Ljubija” 25...
views 88
Aukcija za paket akcija Rudnika željezne rude "Ljubija" iz Prijedora biće održana na Banjalučkoj berzi 25. januara kada će biće ponuđene 7.484.823 akc...
Za Časni krst plivaće 51 plivač
views 1463
 U Prijedoru će sutra po šesti put biti organizovana bogojavljenska litija, a 51 učesnik plivaće za Časni krst u rijeci Sani. Protojerej-stavrofor Ra...