Vrijedan poklon dobili su učenici OŠ „Petar Kočić“. Njima su paket sportske opreme donijeli članovi FK „Radnik Urije”. Strunjače i lopte mali su znak pažnje za međusobnu saradnju koju klub i škola njeguju od ranije, poručio je predsjednik „Radnika” Slaviša Kralj. Primjer te saradnje je i besplatna škola fudbala koja je prošle godine organizovana za đake „Petra Kočića”.

Najbitnije je je da se 40 dječaka koji su učestvovali u školi fudbala nastavili da treniraju u našem klubu. To je bila zajednička akcija. Škola je izašla u susret sa korištenjem sale, a mi smo ponudili naše stručno znanje – kaže Kralj.

Na poklonima se zahvalila Gorana Bosančić, direktor ove škole. Naročito je raduje to što cijela priča ima lokalpatriotsku notu, jer je „Radnik” klub sa Urija, gdje se nalazi i škola.

– Godinama sarađujemo na obostrano zadovoljstvo. Ljudi iz “Radnika” su nas posjetili i donijeli nam vrijedne poklone, jer školama svaka donacija ove vrste dobro dođe -rekla je Bosančiceva. Ova saradnja već je dala rezultata, pa su učenici iz ove škole pretprošle godine bili prvaci RS u fubalu. A većina njih iz šampionske ekipe su i članovi “Radnika”.

Z.J./Kozarski