Ansambl Pozorišta Prijedor će u nedjelju, 11. novembra, u Beogradskom dramskom pozorištu odigrati predstavu “Kolubarska bitka”.
Predstava je rađena prema romanu Dobrice Ćosića “Vreme smrti” i dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, a u režiji Aleksandra Dunđerovića, profesora na Kraljevskoj akademiji za pozorište u Birmingemu u Velikoj Britaniji.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš potvrdio je Srni da će to biti i beogradska premijera ove predstave i ujedno doprinos prijedorskog pozorišta obilježavanju 100 godina od kraja Prvog svjetskog rata.

“Posebno smo ponosni što se na našem repertoaru našao ovaj komad i što predstavu, koja je i veliki multumedijani projekat, u Beogradu igramo baš na dan kada je prije 100 godina potpisan završetak Velikog rata”, rekao je Baroš.

Ovom predstavom prijedorsko pozorište je otvorilo ovogodišnju 66. pozorišnu sezonu.

Glumac Goran Jokić igra lik generala Živojina Mišića, a u predstavi igraju i Mirela Predojević, Dean Batoz, Slobodan Ćustić, Aleksandar Stojković, Branko Janković, Želimir Rivić, Željko Kasap, Siniša Vučićević, Dimitrije Vokić, Jelena Seksen, Zorica Jojić, Milovan Srdić i Vasilije Pačariz.

Početak beogradske premijere “Kolubarske bitke” je zakazan za 20.00 časova.