Obren Petrović izbrisan iz članstva SDS-a (VIDEO)

Obren Petrović, gradonačelnik Doboja isključen je iz SDS-a, zbog, kako je saopšteno, stavova iznesenih u javnosti koji nisu u skladu sa zvaničnom politikom stranke.

Smjena je uslijedila dan nakon što je Petrović ponovio da je njegova podrška Dodikovom pozivu za jedinstvo u Sarajevu nesporna , a da će dobojska SDS sa SNSD-om sarađivati i na republičkom nivou.

Obren Petrović izbrisan je iz članstva Srpske demokratske stranke, poručio je u saopštenju njen predsjednik Vukota Govedarica. Pozvao je članove i simpatizere SDS-a u Doboju da se što prije organizuju i sačuvaju stranku od mešetara i trgovaca, čiji je, kaže, jedini interes da što više gomilaju lično bogastvo i to sve pod plaštom zaštite Republike Srpske i srpskog naroda.

– SDS u Doboju ne smije da izgubi na težini i treba da se vrati onoj politici i putu koji je vodio pokojni Branislav Garić. Zajedno ćemo prebroditi i ove teške dane tako što nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci jeftino prodaju i izručuju onima koji hoće da SDS nestane, navodi se u saopštenju.

U dobojskoj SDS kažu da još nisu zvanično dobili odluku o isključenju Obrena Petrovića iz stranke i da su jedine informacije koje imaju, one iz medija. Sjednicu Gradskog odbora zakazali su za petak.

– Naravno da ćemo razmotriti da li će stići ta odluka i raspraviti na Glavnom odboru i donijeti određene zaključke kako i šta u narednom perodu da radi Gradski odbor SDS-a, istakao je Boris Јerinić, GO SDS iz Doboja.

Šta misle o ovakvom načinu rada stranačkog rukovodstva, članovi dobojske SDS poručili su na prethodnoj sjednici Gradskog odbora, kada je Petrović dobio jednoglasnu podršku za svoje stavove u vezi sa saradnjom sa SNSD-om.

– To znači neupitna podrška, i u NSRS i u BiH. Nemamo mi nikakvih traženja i zahtjeva, nego imamo da se nastavi ovakva podrška kakvu smo do sada imali, naglasio je Petrović.

Iako je Petrović iz stranke isključen dan nakon sastanka sa predsjednikom Srpske, Dodik je rekao da je to unutrašnja stvar SDS-a i da on nema nikakve veze s tim.

– Ako ima veze, otići ću sutra u Gacko pa neka isključe i Govedaricu. Što bi bilo veze sa mnom, to su njihove unutrašnje stvari. Јa sam kao predsjednik išao u Doboj da vidim kako stoje projekti. Ako se nekom nije svidjelo i ako je to razlog, to nek objasni svojoj strukturi, ja s tim nemam ništa, rekao je Dodik.

Da ipak nije razgovarano isključivo o projektima, pokazuje i dogovor da se dva poslanika SDS-a iz Doboja priključe većini u Narodnoj skupštini Republičke Srpske koju predvodi SNSD, kao i da Petrović, kao poslanik u parlamentu BiH, bude dio poslaničke većine zajedno sa SNSD-om.

– To je odluka dobojskog SDS-a. Јa to prihvatam i veoma mi je drago što se to desilo, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Iz SDS poručuju da će se organi stranke uskoro izjasniti o svim otvorenim pitanjima, uvjereni da će iz ovoga izaći čvršći i jači, bez obzira na odlazak pojedinaca kojima, kažu, očito i nije bilo mjesto u SDS-u. Međutim, ne treba zaboraviti da je na proteklim izborima SDS samo u Doboju pobijedila na svim nivoima, pa bi isključivanje Petrovića moglo da predstavlja do sada najsnažniji udarac ovoj stranci.

RTRS

Preporuka

“Dodik i Čović su mirnodopska varijanta RATNIH LID...
views 98
Ovo što rade Čović i Dodik je mirnodopska, meka varijanta onoga što su radili srpski i hrvatski lideri u ratu, i što se obilo o glavu svima, a naročit...
Lovrinović prozvao Zagreb
views 57
Nikola Lovrinović, poslanik HDZ-a u Parlamentarnoj skupštini BiH rekao je da je na sjednici Predsjedništva HDZ-a razmatrana aktuelna politička situaci...
GO SDS u Prijedoru: Vanredna Skupština održana u s...
views 97
Vanredna Skupština Gradske organizacije SDS-a Prijedor je održana u skladu sa članom 26 Statuta SDS, a za tumačenje statutarnosti jedino je nadležna S...
Nastavljen raskol u SDS-u; Opozvan predsjednik GO ...
views 145
Natavljen raskol u SDS-u! Na današnjoj vanrednoj sjednici prijedorske stranačke Skupštine, koje je organizivao dio članova SDS-a, opozvan je predsjedn...
Govedarica najavio nepopularne mjere prema članovi...
views 198
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica najavio je da će preduzeti nepopularne mjere nakon što je grupa članova SDS-a danas sazvala vanrednu skupštinu gra...
DNS šalje očajničke poruke članstvu, DEMOS formira...
views 331
Nepun mjesec nakon zvaničnog razlaza Demokratskog narodnog saveza sa funkcionerima i članovima koji su 22. decembra 2018. oficijelno formirali DEMOS, ...