“U Crnoj Gori se vrši identitetski genocid”, rekao je Dragomir Anđelković politički analitičar gostujući u emisiji “1 na 1” na ATV-u.

Anđelković je sa Marinom Marinkovićem razgovarao o položaju Srba kako u Republici Spskoj tako i u Crnoj Gori i osudio režim u Crnoj Gori koji uništava srpstvo iako su i sami Srbi.

“Tamošnji režim pokušava da utemelji svoju državu i identitet na sjecenju srpskih korjena, a Srbi, svi su tamo Srbi u suštini, ali oni koji se deklarišu kao Srbi su za režim Ðukanovića svjedoci istine da je Crna Gora srpska država po svojim korjenima”, rekao je Anđelković i istakao da je jedina institucija koja objedinjava Srbe pravoslavna Crkva.

“Svesrpski medijski servis, nešto, trebao da postane tema za razmišljanje i u Beogradu i u Banjaluci. Svesrpski servis koje bi osnovale Republika Srbija i Srpska i koji bi bio zastupljen na čitavom srpskom prostoru kako bi ostvarili mnogo veću medijsku integrisanost.

Anđelković je crnogorskog društvo nazvao šizofrenim i podjeljenim zbog uništavanja srpskog korjena i rekao da neće napredovati sve dok se budu ograđivali od Srba.

Na pitanje koliko prosječan Srbin u Srbiji prati događanja u Republici Srpskoj, Anđelkovic kaže nažalost nedovoljno.

“Prosječan Beograđanin ne poznaje dešavanja u Srbiji van Beograda. Nekako smo se u medijskoj sferi u velikoj mjeri sveli na Beograd. To je sa neke strane u redu, Beograd je veliki centar sa značajnom koncentracijom stanovništva, velikim brojem raznih dogadaja, ali Srbija nije samo Beograd i srpstvo nije samo Beograd”, istakao je Anđelković.

O političkoj sceni Republike Srpske, Anđelković kaže da je Dodik u sjajnoj situaciji i da bi veliki broj opozicionih partija volio sa njim u saradnju ili sa sadašnjim partijama ili sa nekim novim.

“Za Republiku Srpsku je dobro što postoji snažna centralna figura i centralna politička stranka i što ona ima mogućnost da napravi koaliciju”, istakao je Anđelković gostujući u emisiji “1na1” na ATV-u.

ATV