“Obradovah se da sam narodu uspio objasniti ko su izdajnici i kakve su posljedice njihovog djelovanja za Republiku Srpsku. Vasić ih sam prozva, Obren ipak blefirao gradove Turske, Romanija je ostala gora i Mićo konačno stisnu petlju, ali Šaroviću ništa nije jasno kao na početku rata”, piše u svom tekstu Tomo Kovač, ratni komandant Policije Republike Srpske.

Tekst prenosimo u cijelosti:

Šarović traži razgovore na predizbornoj platformi i programu SDS, ne može Šaroviću.

Ne može, jer se ovaj put narod pita i na izborima ti je dva puta odgovorio.

Dodik i Cvijanovićeva su pobijedili na sloganu Srpska i samo Srpska i to bez stranaca i drugih tutora.

SDS i to onaj za koji je narod glasao hoće srpsko jedinstvo, bezuslovno bez dozvole Sarajeva, bez straha, bez kalkulacija koliko će dobiti ministarskih fotelja. Zato nema bojazni Dodik, što bude imao veću koaliciju, rado će posjeći svoje izdajnike i onda nećete imati ni dovoljno kadrova da popunite svoja mjesta.

Ne moraš da se brineš za raspad SDS SAO Romanija, Semberija, Krajina. Јednom su napravili SDS i Republiku Srpsku pa će ponovo i jedinstven SDS.

Mene brine koja je to snaga koja vam ne dozvoljava da se ujedinite na novom programu patriotskog bloka “Republika Srpska iznad svih”. Govedarica nema te snage. On nije Komšić koji kaže da se može formirati vlast bez pobjednika. Htio bi, ali ne može.

Da nisu ponovo stranci Britanci, valja im opravdati dnevnice, ništa ne uradiše. Јesu oni su njima, odgovara SDS sa pet poslanika plus PDP i Soroševa udruženja. I eto opozicionog bloka za destabilizaciju Republike Srpske.

Ako tako bude, ja ne mogu u penziju. Moram se i dalje tući protiv novih strahova. Nije fer, daj da damo mlađima da izgrađuju društvo, da im strah ne bude pokretačka energija.

RTRS