Svaki razočarani član bračne zajednice, koji ima bar 10 godina iskustva u tim vodama, reći će vam da seks mora da bude zabavan i željen, a ne puko odrađivanje “bračnih dužnosti”. Ipak, kako nakon toliko vremena, ista osoba može da nas uzbudi jednakim intenzitetom kao i na početku?

Nije teško, usvojite ovih nekoliko pravila i sve će biti sjajno, a monotonija će nestati!

Maštarije – fantazije i snovi su jedno, a stvarnost je drugo. Malo sanjarenja nikom ne škodi, pa ne znači da više ne volite svog partnera ili da bi trebalo da prekinete vezu kao što to većina pomisli.

Predigra – oralni seks, dodirivanje i druge vrste stimulacije predstavljaju veliki užitak, ali i stvaraju napetost za ono što sledi uskoro. Predigra čini seks zanimljivim i nepredvidivim, ali i opušta vas i priprema telo.

Seks jednom nedeljno – dokazano je da su parovi koji imaju seks bar jednom nedeljno bolje povezani i otvoreniji jedni prema drugima. Međutim, ako jednostavno niste raspoloženi, stavite svoja osećanja na prvo mesto.

Usredsređenost – fokusirajte se na ono što vas uzbuđuje kod vašeg partnera, a ne na ono što vam smeta. Stručnjaci za seks podstiču parove da se prisete šta ih je privuklo na partneru kako bi “osvežili” situaciju u spavaćoj sobi.

Zajednički trenuci – često zbog dece i obveza, parovi zaborave da izlaze sami. Povremeno sebi dozvolite izlazak samo s vašim partnerom nakon kojeg će slediti seks bez straha da vam neko upadne.

Izvor: metro-portal.hr