Srđan Jašović (42), pripadnik Žandarmerije koji se sinoć ubio hicem iz pištolja kod spomenika Pobednik na Kalemegdanu, navodno je zapao u finansijske probleme zbog kockarskih dugova.

Ovo navodno nije prvi put da Jašović diže ruku na sebe. Jašović je već dva puta pokušao da se ubije.

– Radio je u Jedinici za obezbjeđenje ličnosti i objekata i godinama je imao finansijske probleme, zbog čega smo mu više puta pomagali. Bio je dobar čovjek i kolega, ali imao je taj prokleti porok. Znali smo, pokušavali da ga istrgnemo iz toga, ali nismo uspjeli – kaže jedan Jašovićev kolega i dodaje da je on dvaput sjekao vene zbog kocke.

Kolege kažu da je Srđanu jedno vrijeme bilo oduzeto službeno oružje, ali da se u posljednje vreme smirio, te da mu je oružje vraćeno, piše Kurir.

– Jašović je rodom iz Crne Gore, u Srbiji je živio kao podstanar. Nije se ženio i nema djece – kaže kolega.

Jašović je samo sat vremena prije nego što se ubio na svom Fejsbuk profilu objavio status: “Bog je go*no, ljudi su dobri.”

Među brojnim komentarima na društvenoj mreži povodom smrti Srđana Jašića našao se i jedan jednog njegovog prijatelja, koji je napisao da žali što u utorak nije uspio da ga nagovori da idu na Marakanu, na utakmicu Crvena zvezda – Liverpul.

(Kurir)