Srpsko pjevačko društvo “Vila” Iz Prijedora proslavilo je krsnu slavu. Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiju kao Mitrovdan. Predsjednik “Vile”, protojerej stavrofor Ranko Maleti, rekao je da je Mitrovdan prilika da se okupe prijatelji ovog društva i svete crkve te razmijene dobra iskustva. On je podsjetio da se Mitrovdan obilježava od nastanka najstarijeg pjevačkog društva u Prijedoru.

– Okupili smo se oko trpeze ljubavi. Čestitam našoj “Vili” krsnu slavu, kao i svima koji slave Svetog Dimitrija. Želim da ga proslave u zdravlju, zadovoljstvu i duhovnoj radosti – rekao je Maletić.

Radujemo se proslavi Svetog Dimitrija, sa dragim gostima i prijateljima koji su, ujedno, naši donatori, rekao je dirigent hora Aljoša Novaković, istakavši da su to ljudi velikog srca, široke duše, koji prepoznaju rad, kulturu i uspjeh „Vile”.

– Veliko je zadovoljstvo što se naši dragi gosti, svake godine, odazovu u istom broju. To je pokazatelj da smo sve ove godine na pravom putu – smatra Novaković.

U narednom periodu, mnogo je planova. U toku su pripreme za lokalne i regionalne nastupe, a “Vila” se, sa obnovljenim kapacitetima mladih glasovnih snaga, priprema za evropsko takmičenje horova u Grčkoj.

I.P./Kozarski