Vlada Srpske donijela zaključak da 10 odsto iznosa za koji će biti prodate akcije RŽR “Ljubija” bude usmjereno gradu Prijedoru za podsticaj razvoja privrednih aktivnosti.

Rukovodstvo Oštre Luke, smatra da dio sredstava od prodaje Ljubije, zaslužuju i oni jer se centralna rudišta ove firme nalaze i na teritoriji grada Prijedora i na području Oštre Luke. Na sutrašnjoj redovnoj sjednici lokalnog parlamenta Oštra Luka, biće uvrštena i tačka dnevnog reda o prodaji ljubijskih rudnika i predloženo usvajanje zaključka, gdje će se tražiti od resornog ministarstva i vlade Republike Srpske, da opština Oštra Luka, dobije dio sredstava od prodaje ljubijskih rudnika.

“Pozdravljam odluku i zaključke Vlade Republike Srpske kojom bi se 10 odsto, dobijenih sredstava, prodajom rudnika Željezne rude Ljubija dodjelilo lokalnoj zajednici gradu Prijedoru, ali isto tako smatram, da je opština Oštra Luka, s obzirom da se dvije trećine rudnog ležišta nalazi u opštini Oštra Luka, trebaju dodjeliti u istom razmjeru, istom odnosu sredstva koja se dobiju prilikom prodaje rudnika Željezne rude ‘Ljubija'”, naveo je načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar.

RTRS