Svetom liturgijom i služenjem parastosa poginulim borcima u Crkvi Svete Trojice, te polaganjem vijenaca na centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, u Prijedoru je obilježena krsna slava Boračke organizacije. Sveti velikomučenik Dimitnje Domaćini i gosti tradicionalno su se okupili za slavskom trpezom.

– Boračka organizacija Prijedora ponosna je što je prije petnaest godina, na inicijativu njenih članova, počelo obilježavanje Mitrovdana kao krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske- podsjetio je predsjednik Zoran Predojević.

On je dodao da je Boračka organizacija danas opterećena mnogim problemima koji nisu riješeni na republičkom nivou, ali i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ove organizacije sa lokalnom zajednicom.

– Mogu da se pohvalim izuzetno dobrom saradnjom sa lokalnim vlastima, gdje zajedničkim snagama, a uz njihovu veliku finansijsku pomoć, rješavamo mnoge probleme. Na putu smo da sledeće godine završimo toliko očekivanu monografiju gradske BO u kome će biti opisani ratni putevi prijedorskih ratnih jedinica – rekao je Predojević.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković naglasio je da je saradnja sa Boračkom organizacijom Prijedora dugi niz godina uspješna i da će se Grad truditi da i u idućem periodu pomaže boračke kategorije kako bi lokalna zajednica, a i Republika, ispunili dug prema njima kroz data obećanja i zakonska rješenja.

– Gradske organizacije boraca i porodica poginulih i Grad Prijedor imaju izuzetno dobru saradnju zbog međusobnog uvažavanja, jer i većina predstavnika u Gradskoj upravi su članovi Boračke organizacije. S dužnim poštovanjem, činimo sve napore da poboljšamo život boračkih kategorija – rekao je gradonačelnik Prijedora.

P.Š./Kozarski