Advokatski tima angažovan na slučaju ubistva Davida Dragičevića danas je boravio u Banjaluci gdje je imao sastanak u Okružnom javnom tužilaštvu. Davor Dragičević je u izjavi za N1 priznao kako nije bio obaviješten o dolasku advokata, te je poručio da ukoliko uskoro ne bude pomaka u slučaju Dragičević da će se “zahvaliti na njihovoj nesaradnji”.

“Bio sam upućen, ali nisam bio obaviješten koji dan i kad. Preko svojih izvora sam saznao da su u Tužilaštvu. Mislim da oni trebaju da zastupaju Davida i Davora Dragičevića, a ne Tužilaštvo i državu. Nisam bio obaviješten uopšte da su danas u pola 3 ušli u Tužilaštvo”, kazao je Dragičević, te dodao:

“Ne bih prejudicirao neke zaključke, ali i ranije sam rekao ako bude pokušaja da se umanji zločin za ubistvo Davida Dragičevića ostat će samo jedan član advokatskog tima. Ostalim članovima tima ću se zahvaliti na neradu i bit će im otkazana moja punomoć. Aposlutno neću dopustiti drugo ubistvo svoga djeteta. Ko je njih doveo, kako ih je doveo, to mene ne interesuje”.

Dragičević je sačekao advokate na izlasku iz zgrade Okružnog javnog tužilaštva kako bi ih upitao zašto ga nisu obavijestili u vezi sa dolaskom u Banjaluku. Pogledajte kako je izgledalo susret…

N1