Glavni urednik televizije “Hepi” Milomir Marić ocijenio je da je lista nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima bi trebalo da bude zabranjen ulazak u BiH, pokušaj ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića, da se “ponudi za nove funkcije svojim nalogodavcima iz Sarajeva”.

“Njegovi pretpostavljeni u Republici Srpskoj su mi pričali da su muslimani Mektića uhvatili u skrivanju tajni da je učestvovao u ratnim zločinima u okolini Prijedora i Srebrenici. On je sada bio prisiljen da se dokazuje pred svojim nalogodavcima iz Sarajeva da može da napravi srpske liste i da će, kao što je nekada likvidirao muslimane, biti poslušan i likvidirati Srbe na bilo koji način”, rekao je Marić za Srnu komentarišući vijest koju su objavile beogradske “Večernje novosti” da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH.

S obzirom na činjenicu da se nakon izbora promijenila većina, kaže Marić, očigledno je da Mektić više neće biti na funkciji i sada se na ovaj način nudi svojim nalogodavcima iz Sarajeva za nove funkcije.

“Večernje novosti” objavile su danas da Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, te da bi se na njoj, osim Marića, mogli naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i predsjednik Srpskog sabora “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.

SRNA/RTRS