МОДРИЧА, 10. НОВЕМБРА /СРНА/ - Осмочланој породици Ђорђа Кузмановића из Копривне код Модриче данас су уручени кључеви куће за чију је доградњу и опремање хуманитарна организација "Срби за Србе" обезбиједила 35.400 КМ, а остатак новца донатори из Модриче.

Osmočlanoj porodici Đorđa Kuzmanovića iz Koprivne kod Modriče danas su uručeni ključevi kuće za čiju je dogradnju i opremanje humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” obezbijedila 35.400 KM, a ostatak novca donatori iz Modriče.

Inicijator humanitarne akcije, paroh Crkvene opštine Koprivna protojerej-stavrofor Jadranko Stojanović, rekao je da su radovi na dogradnji 50 metara kvadratnih potojeće kuće i opremanje, te pronalazak vode i bušenje 16 metara dubokog bunara trajali tri mjeseca.

-Humanitarna organizacija `Srbi za Srbe` iz Beograda, ogranak za Republiku Srpsku obezbijedila je 30.400 KM, dok su ostala sredstva donirali mještani Koprivne i donatori sa prostora opštine Modriča – rekao je Stojanović.

On je, nakon osveštanja kuće, rekao da je Crkvena opština Koprivna do sada pokrenula veliki broj humanitarnih akcija među kojima su pet akcija stambenog zbrinjavanja socijalno ugroženih porodica na prostoru mjesne zajednice Koprivna.

Predstavnik ogranka organizacije “Srbi za Srbe” u Republici Srpskoj Saša Vignjević rekao je da je akcija u Koprivni prva na prostoru Modriče.

– Uz podršku Crkvene opštine Koprivna, mještana ovog sela i donatora iz Modriče uspješno je završena akcija u kojoj su porodici Kuzmanović obezbijeđeni odlični uslovi za život – rekao je Vignjević.

On je podsjetio da ova organizacija, osim u Republici Srpskoj, ima registrovane ogranke u 10 država širom svijeta.

Đorđe i Draženka Kuzmanović i šestoro njihove djece nisu krili zadovoljstvo.

– Bez pomoći donatora ne bih mogao dograditi i opremiti kuću – rekao je Đorđe koji je više od četiri godine na Birou za zapošljavanje.

On je istakao da je nakon 12 godina rada u preduzećima u Modriči i susjednoj opštini Odžak ostao bez posla i da od tada radi povremeno, na dnevnicu, te na taj način izdržava nezaposlenu suprugu i djecu, od kojih najstarije ima 16, a najmlađe četiri godine.

SRNA