Gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću uručena je Jubilana plaketa na svečanoj akademiji kojom je Odred izvođača ” Dr Mladen Stojanović” obilježio 65 godina postojanja i rada.

” Prijedor je ponosan na svoje izviđače i na sve ono što ova grupa entuzijasta ,koja je na čelu odreda ,čini na edukaciji mladih i propoznavanju pozitivnih životnih vrijednosti”, rekao je Đaković.
Akademija je održana u Pozorištu Prijedoru u prisustvu oko 350 izviđača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH, uvaženih gostiju i prijatelja prijedorskog Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović”.
Uz intoniranje himne, podizanje zastave i logorsku vatru, evocirane su uspomene na davnu 1953. godinu, kada je sve počelo.
Starješina Ernest Badnjević, Odred izviđača “Dr Mladen Stojanović” je istakao da odred danas okuplja oko 200 članova. Iza njih su brojne akcije, koje su organizovali tokom svih ovih godina, uspješno sarađuju sa odredima iz zemalja bivše Jugoslavije, a sve je više mladih, koji iz godine u godinu postaju izviđači.
Na svečanoj akademiji je pored graonačelnika , jubilarna plaketa uručena svim institucijama, organizacijama i pojedincima koji pružaju podršku radu ovog Odreda. U foajeu Pozorišta Prijedor prisutni su mogli da pogledaju izložbu o istorijatu izviđaštva u Prijedoru.
Spuštanjem izviđačke zastave i rpogralšenjem pbojednika , zavšrne je i ovogodišnji Izviđački višeboj ” Kozara 2018″. Prvo mjesto u takmičenju u klasičnim izviđačkim disciplinama zauzela je ekipa Izviđačkog odreda iz Zenice , koja je pobjednik ovogodišnjeg višeboja.

prijedorgrad.org