U Istočnom Sarajevu u toku je sastanak stranačkih delegacija SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođenih liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem. Nakon sastanka biće održana konferencija za medije koju će od 13.30 časova prenositi naša televizija.

Delegaciju SNSD-a, osim Dodika koji je izabran za srpskog člana Predsjedništva BiH, čine i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković.

U delegaciji HDZ-a BiH su i potpredsjednik stranke Borjana Krišto, te visoki stranački funkcioneri Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara.

Istočno Sarajevo: Sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a (Foto: Avaz)

Istočno Sarajevo: Sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a (Foto: Avaz)

Iako teme razgovora zvanično nisu najavljene, nema sumnje da će riječi biti i o uspostavljanju vlasti nakon opštih izbora.

Srna nezvanično saznaje da je formiranje Savjeta ministara prioritetna tema ovog sastanka, tim prije jer se kao rok pominje 1. decembar.

Dodik je u današnjem intervjuu za “Nezavisne novine” rekao da će na sastanku analizirati dosadšnju saradnju i razgovarati o budućem djelovanju.

– Dugo godina radimo relativno dosta dobro sa HDZ BiH i zbog toga ćemo u tom pogledu s njima razgovarati, jer smatramo da je HDZ najbolji predstavnik hrvatskog konstitutivnog naroda u političkom smislu. Vidjećemo kakve su njihove namjere. Ono što mislim jeste to da je veoma jasno da će se SNSD i HDZ BiH pratiti u tom nekom pogledu zajedništva, jer smatramo da smo reprezentativni i da predstavljamo srpski narod i Republiku Srpsku, a HDZ BiH je reprezentativna što se tiče hrvatskog naroda – rekao je Dodik.

RTRS