Na raskrsnici Resavske i Krunske ulice u blizini crkve Svetog Marka došlo je do velike saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba izgubila život, saznaje “Blic”. Kako saznajemo poginuo je muškarac Slaviša T. (42).

Kako saznajemo, do nezapamćene nesreće je došlo kada je automobil “dačia logan” prošao na crveno svetlo i udario u prednji deo tramvaja na liniji broj 12. Od siline udarca tramvaj je izleteo iz šina, udario u drvo, pokosio pešaka i zaustavio se tik uz zid zgrade!

FOTO: VLADISLAV MITIĆ / RAS SRBIJA

Kako saznajemo, nesrećni pešak stradao je na licu mesta.

Prema nezvaničnim informacijama pet osoba iz tramvaja je povređeno.

FOTO: VLADISLAV MITIĆ / RAS SRBIJA

Na licu mesta su vatrogasci, saobraćajna policija i ekipe Hitne pomoći koje ukazuju pomoć povređenima u tramvaju.

FOTO: VLADISLAV MITIĆ / RAS SRBIJA

Kako saznajemo, vozač automobila koji je izazvao karambol je, takođe, vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu. Na licu mesta je njegov rođak, međutim on kaže da ne zna još ništa.

FOTO: VLADISLAV MITIĆ / RAS SRBIJA

Teške povrede, opasne po život, zadobio je i vozač tramvaja, Z. M. (55)!

FOTO: VLADISLAV MITIĆ / RAS SRBIJA

Saobraćaj je u ovom delu grada obustavljen i formirale su se velike kolone vozila.

Na licu mesta je veliki broj policajaca i komunalnih ekipa, kao i vojna policija jer se travaj zakucao u zgradu Ministarstva odbrane.

Nesreca_resavska_tramvaj_vesti_blic_unsafe_DZ7

Na mesto nesreće došali su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor GSP-a Radiša Momčilović.

Radojičić je rekao da se pregledaju snimci sa sigurnosnih kamera kako bi što pre bilo utvrđeno kako je došlo do stravičnog udesa.

– Ne pamtim ovakvu nesreću u Beogradu. Moje saučešće porodici stradalog muškarca – rekao je Radojičić.

Na licu mesta su i čelnici GSP-a koji su rekli da će se raditi i tehnička ispravnost tramvaja, a da uzroci udesa još nisu poznati.

– Raskrsnica je semaforizovana, mi imamo video zapis u tramvaju i sigurno ćemo pomoći istrazi da se utvrdi u kojim okolnostima se nezgoda dogodila – naglasio je on i dodao da su iz tramvaja povređeno pet osoba, uključujući i vozača.

Blic.rs