Broj žrtava požara u Kaliforniji porastao je na 31, nakon što su vlasti saopštile da je poginulo još šest osoba.

Okružni šerif Kori Honi rekao je da su juče pronađeni ljudski ostaci i pet tijela u kućama i jednom vozilu u gradu Peradajc, čime je broj poginulih u tom gradu porastao na 29, prenosi AP.

On je dodao da se od izbijanja požara u četvrtak traga za još 228 osoba.

Agencije su ranije prenijele da je oko 250.000 ljudi dobilo naređenje da se evakuiše kako bi izbjeglo vatru, a da porodice očajnički tragaju za više od 100 osoba koje su nestale nakon što je grad Peradajs na sjeveru Kalifornije opustošen u višednevnom požaru.

Vatra je izbila u četvrtak, a o silini vatre govori podatak da su vatrogasci bili nemoćni da je spriječe da uništi grad Peradajs.

Vatrogasci se bore sa požarima na dva kraja države – sa jednim u okrugu But, na sjeveru, gdje je najveći broj osoba poginuo i sa drugim oko Los Anđelesa i Malibua gdje su pronađena dva tijela u automobilu.

Takođe, ekipe se bore i protiv opasnih vjetrova Santa Ana, vrućih i suvih vjetrova u unutrašnjosti zemlje koji podstiču pirenje požara. Uz snažne vjetrove, požar na sjeveru koji je buknuo u četvrtak postao je najrazorniji požar u istoriji Kalifornije sa više od 6.700 uništenih kuća, među kojima je i jedna bolnica u Peradajsu, gradu od 27.000 stanovnika.

RTRS/Agencije