Najuže rukovodstvo  DNS-a, ni na današnjoj radnoj sjednici,  nije se jasno odredilo da li će biti dio vladajuće koaliciji, u kojoj su već 20 godina. Danas je konačno trebalo da zauzmu stav, ali je rukovodstvo SNSD-a odgodilo sastanak sa DNS-om.

Potvrdio je to ATV-u Nedeljko Čubrilović, ali i poručio da DNS želi biti dio vlasti. Lider partije, Marko Pavić prije sastanka pokušao je da izbjegne kameru, ali današnje sastajanje rukovodstva partije nije smatrao sastankom.

Na naše pitanje hoce li na današnjem sastanku odlučivati ostalete li u vladajucoj koaliciji, Pavić odgovara: “Ko kaže da će biti ikakvog sastanka?”

Sastank  je trajao svega  pola sata. O čemu su tačno  govorili DNS-ovci Dragutin Rodić, Spomenka Stevanović i Marko Pavić, nije otkrivao ni Nedeljko Čubrilović, koji je prisustvovao sastanku. Očekuje kaže da će nakon sastanka sa rukovodstvom SNSDa znati korake budućeg djelovanja.

“Trebalo je da bude sastanak vezan za sastanak sa SNSD-om, predstavnicima i rukovodstvom SNSD-a i s obzirom da je taj sastanak odgođen, onda mi na ovom sastanku nismo nikakve posebne razgovore oko toga. DNS ima namjeru da ostane dio skupštinske većine i da učestvuje u poziciji i budućoj vlasti”, kaže DNS-ov Nedeljko Čubrilović.

Milorad Dodik, lider SNSD-a ranije je rekao da će se DNS, ukoliko želi da ostane u vladajucoj koaliciji, morati da odrekne onih koji su radili protiv interesa koalicije koristeći njene resurse. Predsjednik DNS-a Marko Pavić na slavi partije poručio je i da ne zna hoće li podržati SNSD-ovog Radovana Viškovića za mandatara, sve dok ne odluči ostaje li DNS u koaliciji.

Podsjećamo i da je Radovan Višković na slavi DNS-a poručio da sa nekim ljudima ne želi razgovarati, jer ih ne žele u skupštinskoj većini.

ATV