Izvršni komitet SNSD-a odlučio je da prijedlog ove stranke za mandatara za sastav Vlade Republike Srpske bude potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Sjednici su prisustvovali lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednica Željka Cvijanović, generalni sekretar Luka Petrović i ostalo rukovodstvo partije.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za medije da je na današnjoj sjednici razmatran izborni rezultat SNSD-a i da je ova stranka izuzetno zadovoljna ostvarenim rezultatima.

Kovačević je istakao da je SNSD ispunio sve zacrtane ciljeve, podsjetivši da su kandidati ove stranke za srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, i predsjednika Srpske, Željka Cvijanović, ostvarili pobjedu. On je podsjetio da je ova stranka osvojila najviše mandata za NSRS i najviše mandata za PD PS BiH iz Republike Srpske.

– SNSD ostaje ubjedljivo najveća politička stranka u Republici Srpskoj, a u ovom mandatu još snažnija. SNSD je najjača politička stranka iz Srpske na nivou BiH i najjača politička stranka u BiH – poručio je Kovačević.

On je naveo da će ova stranka, nakon procesa formiranja vlasti u Srpskoj i na nivou BiH, krenuti u detaljnu analizu izbornih rezultata u svim lokalnim odborima SNSD-a i da će na osnovu te analize imati određene reakcije za svaki pojedinačni opštinski odbor.

Kovačević je rekao da je Izvršni komitet donio smjernice za razgovore sa svim koalicionim partnerima.

– Vjerujemo da će dio skupštinske većine u ovom mandatu, uz SNSD biti DNS, SP, Ujedinjena Srpska, a vjerujemo i NDP, kao i grupa Obrena Petrovića – naveo je Kovačević.

On je podsjetio na današnje razgovore sa koalicionim partnerima i izrazio uvjerenje da će Srpska uskoro dobiti novu Vladu.

Podsjećamo, danas su počeli sastanci funkcionera SNSD-a, predvođenih predsjednikom stranke, sa čelnicima SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske.

Nakon sastanka rukovodstva SNSD-a i SP-a, Kovačević je izjavio da ove dvije stranke ostaju koalicioni parnteri i u naredne četiri godine.

RTRS