Hrvatski advokat Anto Nobilo, doskorašnji član tima, ponovio je da je slučaj blizu rješenja, ali da problem predstavlja to što je sve poprimilo političku konotaciju.

Duško Tomić, koji je takođe napustio slučaj, kao razloge za razlaz navodi različita mišljenja, ali i činjenicu da nisu ispunjavali želje lica koje im je dalo punomoć.

Međunarodni advokatski tim u slučaju Dragičević više ne postoji. Obrazlažući razloge zbog kojeg je napustio rad na slučaju, advokat Duško Tomić za N1 kaže da je Davor Dragičević od njih očekivao da potvrde stvari za koje nisu imali argumente.

– Nismo mogli potvrditi iskaze koje je Davor Dragičević ponavljao kao mantru na Trgu Krajine, a to je da je njegov sin silovan, da je teško pretučen i mučen i da je bio u policiji, a da je posljednji dan bačen u rijeku, rekao je Tomić.

Slučaj je blizu rješavanja, ali verzija koju otac stradalog mladića iznosi u javnost, o umiješanosti najviših funkcionera MUP-a, nije tačna, poručio je advokat Anto Nobilo. Ističe – David jeste ubijen, ali ne otet i mučen, te da njegovo ubistvo nije zavjera policijsko-tužilačkih organa. Slučaj je, kaže, skrenuo u političke vode, zbog čega je odlučio da se povuče.

– Mislim da je previše politizovan i da moje usluge tu više nisu potrebne. Već se počelo i optuživati, čak i neke određene prijetnje da će se izvršiti njihove presude i tako. To je sve otišlo u krivom pravcu, istakao je Anto Nobilo, advokat.

Slučaj Dragičević potom je napustila i advokat Zora Dobričanin Nikodinović. Tako je uz Davora ostao jedino Ifet Feraget.

– Svakom neka bude na savjesti, i bivšem advokatskom timu za ono što je uradio za svoje postupke, a i vama svima iz institucija i vlasti i opoziciji, neka je na savjesti što ste radili i što još pokušavate, rekao je Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića.

Podsjećamo, članovi grupe ,,Pravda za Davida“ na početku su oduševljeno dočekali advokatski tim. Dva mjeseca poslije, pravnici su sve više izloženi pritiscima. Advokati ističu da je tim bio izložen napadima medija iz Hrvatske i Srbije, koji su navodili da im je cilj rušenje predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Počeli smo primati udarce iznutra, kao što je Slobodan Vasković, zato što nismo potvrđivali njegovo pisanje na blogu. Јa sam lično tražio razgovor sa Vaskovićem i zamolio ga da da svoju izjavu i ta svoja saznanja da zvaničnim organima. Nije želio ništa drugo osim svoje istine, zaključio je Tomić.

Advokati nisu mogli da rade u tim okolnostima, kaže Tomić, ističući da se Dragičeviću takvim potezima čini medveđa usluga, te odustali od dalje saradnje na ovom slučaju.

RTRS