Radovi na izgradnji kuće osmočlanoj porodici Milinković u Crnoj Dolini, koju su pokrenuli Srpska pravoslavna crkva, Organizacija porodica poginulih boraca, Kolo srpskih sestara i Kozarski vjesnik, nastavljena je ovih dana. U toku je faza zidanja prizemlja, a za očekivati je, ako vremenske prilike dozvole, da će krov na kući biti postavljen do kraja ovog mjeseca.

Krajem ove sedmice ili početkom iduće na kući će biti salivena prva ploča, rekao je Mladen Šipka izvođač radova dodajući da vrijeme ide na ruku zidarima.

Zdravka Karlica član organizacionog odbora za izgradnju kuće ovoj porodici izrazila je zadovoljstvo što su radovi nakon temelja nastavljeni i zahvalila se velikom broju donatora.

Sličan poziv uputio je i protojerej stavrofor Ranko Maletić, takođe član Odbora za izgradnju kuće Milinkovićima, najavljujući uskoro i pokrivanje novog doma ove osmočlane porodice.

Uskoro ćemo ovdje organizovati pokrivanje kuće. Želimo to da podjelimo sa svima koji žele da dođu da učestvuju u pokrivanju, a ujedno da nam pomognu. Hvala svima onima koji su se uključli u ovo dobro djelo koje gradimo svi zajednički – rekao je Maletić.

U Odbor za izgradnju kuće porodici Milinković ističu da su zadovoljni odzivom donatora ali da ih još uvijek ne ističu jer svakodnevno pojavljuju se novi. Spisak onih koji su podržali ovu akciju objavićemo po završetku radova koji po dosadašnjem tempu teku po planu, navode oni.

Bračni par Nataša i Srećko Milinković imaju šestero djece i trenutno žive u neuslovnoj kući zbog čega je i pokrenuta akcija izgradnje novog doma ovoj porodici koja živi od poljoprivrede.

P.Š./Kozarski