Komisija za imenovanja nije danas uspjela da imenuje novog v.d. direktora Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” u Istočnom Drvaru.

Naime, bilo je najavljeno da je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede naredilo direktoru JP “Šume Srpske” Risti Mariću da za v.d. direktora ovog gazdinstva postave Milana Kecmana, koji je zaposlen u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, a koji je iz Drvara.

Thumbnail

Međutim, Komisija za imenovanja došla je sa rješenjem Riste Marića kojim se za v.d. direktora ovog gazdinstva imenuje Nikola Stojaković, ekonomista iz Ribnika.

Radnici takvo imenovanje nisu prihvatili, jer kažu, to nije rješenje koje je ponudilo ministarstvom, a oni prihvatili.

Thumbnail

Tako da se blokada ovog gazdinstva nastavlja i dalje, kažu radnici. Poručuju  da neće odustati sve dok Komisija ne donese rješenje sa imenom direktora koje je predložilo ministarstvo. Iz Komisije poručuju da nakon ovakve situacije treba da se čuju i usaglase sa JP “Šume Srpske” i da vide u čemu je problem.

I aktuelni v.d. direktora Nikola Janković je pred šumskim gazdinstvom i kako je rekao za ATV, ne ide nigdje dok ne dobije zvanične papire da je razriješen sa dužnosti.

Thumbnail

Prostorije Šumskog gazdinstva “Klekovača-Potoci” su i dalje blokirane, na prozorima i vratima zakovane daske, a mašine parkirane na ulazu u zgradu.

Thumbnail

Podršku radnicima od jutros pruža i Nikola Špirić, novoizabrani poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, kao i pomoćnik ministra za šumarstvo Goran Zubić.

Thumbnail

ATV