Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica isključio je Borisa Јerinića iz članstva stranke.

Govedarica je isključio Јerinića zbog teže povrede Statuta stranke i djelovanja suprotnog zvaničnim stavovima SDS-a, saopšteno je iz SDS-a.

“Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Јerinić duži period djeluje protiv interesa Srpske demokratske stranke. Јerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata, iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tome sastanku pojavi”, saopšteno je iz SDS-a.

Iz ove stranke navode da je “na tom sastanku, kako je najavio portparol SNSD-a, donesena odluka da poslanici SDS-a iz Doboja politički rad nastave u klubovima SNSD-a u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima Srpske demokratske stranke”.

– Poručujem članovima i simpatizerima Srpske demokratske stranke da ćemo učiniti sve da stranku sačuvamo od mešetara i trgovaca. Srpsku demokratsku stranku sačuvaćemo dosljednom politikom i nećemo dozvoliti da nas neodgovorni pojedinci izruče onima koji žele da SDS nestane, ujedno praveći od lažnih patriota nacionalne heroje – rekao je Govedarica.

SRNA/RTRS