Na repertoaru Kina “Kozara” od 15. do 20. novembra nalaze se filmovi: Južni vetarČudesne zvijeri: Grindelvaldova zlodjelaŠto nas ne ubije

Južni vetar

Termin – od 15.11. u 16.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 125 minuta

Žanr – Drama, domaći

Uloge – Miloš Biković, Miloš Timotijević, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac

Režija – Miloš Avramović

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme.

Čudesne zvijeri: Grindelvaldova zlodjela

Termin – 15.- 20.11. u 18.30

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 134 minuta

Žanr – Avantura

Originalni naziv – Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Uloge – Johnny Depp, Jude Law, Zoë Kravitz, Eddie Redmayne

Režija – David Yates

U novom nastavku Čudesnih zvijeri, pratimo Newta Scamandera i Albusa Dumbledorea u nastojanjima da stanu na kraj mračnom čarobnjaku Gellertu Grindelwaldu. U knjizi Harry Potter i darovi smrti čitaoci su mogli saznati da su Albus i Gellert nekad bili vrlo bliski, prije nego što su postali najgori neprijatelji.

Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija. A uz sjajan scenarijo i režiju, ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Osjećaj magije je gotovo stvaran. Odlična ekipa koja stoji iza filma naslućuje kako je drugi nastavak Čudesnih zvjeri prava filmska poslastica koja se nikako ne smije propustiti.

Što nas ne ubije

Termin – 15.- 20.11. u 21.00

Cijena ulaznice – 4 KM

Trajanje – 117 minuta

Žanr – Triler

Originalni naziv – The Girl in the Spiders Web

Uloge – Claire Foy, Sylvia Hoeks, Lakeith Stanfield

Režija – Fede Alvarez

Mlada hakerica Lisbeth Salander i novinar Mikael Blomkvist nalaze se uhvaćeni u mreži špijuna, cyber-kriminalaca i korumpiranih vladinih dužnosnika.

prijedor24h