Potpredsjednik DNS Spomenka Stevanović izjavila je Srni da odluka Predsjedništva DNS o razrješenju Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke nije konačna dok je ne verifikuje Glavni odbor.

Prema statutu stranke, objasnila je Stevanovićeva, Predsjedništvo može da donosi odluke iz nadležnosti Glavnog odbora, s tim da se te odluke kasnije moraju verifikovati na ovom odboru.

“Ukoliko Glavni odbor ne prihvati smjenu Čubrilovića opredijeliće se za izvorne principe DNS, a ukoliko potvrdi opredijeliće se za sasvim drugi put i profil stranke, jer će strankom upravljati četiri multimilionera i novi ljudi, koji su došli prije godinu, dvije u stranku da ostvare lične interese”, konstatovala je Stevanovićeva.

Ona je izrazila žaljenje zbog takve odluke Predsjedništva, te istakla da je sa Čubrilovićem bila jedna od onih koji su stvarali i gradili stranku godinama.

“Poslije greške predsjednika DNS Marka Pavića stavljanjem Adama Šukala 2014. godine na prvo mjesto kompenzacione liste, 2016. i 2017. godine napravljene su još veće greške kada su širom otvorena vrata za ulazak novih ljudi”, ocijenila je Stevanovićeva.

Ona je istakla da je DNS uvijek bio otvoren za nove ljude “sa časnim i dobrim namjerama”, ali da je stranka “postala kanta za političko smeće”.

“Neki ljudi su postajali maltene potpredsjednici stranke prije nego što su potpisali pristupnicu. Mislim da nijedna stranka nije radila ovo što smo mi radili protekle dvije godine”, zaključila je Stevanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a razriješilo je juče Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke, a na zahtjev predsjednika stranke Marka Pavića.

SRNA/RTRS