Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška saopštilo je danas da ovaj odbor nije zauzeo zvaničan stav, niti dao podršku predsjedniku Regionalnog odbora DNS-a Lijevče Danetu Maleševiću da glasa za odluku Predsjedništva DNS-a o smjeni zamjenika predsjednika stranke Nedeljka Čubrilovića.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Gradiška predložilo je danas sazivanje sjednice Glavnog odbora stranke na kojoj bi bila razmatrana odluka o Čubrilovićevoj smjeni.

U saopštenju se navodi da predlažu da na toj sjednici budu analizirani i rezultati rada DNS-a na proteklim izborima i donesen stav o eventualnim saznanjima da su pojedini kandidati na listama DNS-a narušili odnose u koaliciji DNS-SNSD-SP podržavajući na terenu kandidate Saveza za pobjedu za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Odlučivanjem u skladu sa Statutom DNS-a i razmatranjem važnih pitanja na sjednici Glavnog odbora DNS-a, uz prethodno pribavljanje mišljenja gradskih i opštinskih odbora stranke, biće postignuto potrebno jedinstvo stranke”, smatraju u Predsjedništvu Opštinskog odbora DNS Gradiška.

Predsjedništvo Opštinskog odbora DNS-a Pale osudilo je danas odluku Predsjedništva ove stranke o smjeni zamjenika predsjednika DNS-a Nedeljka Čubrilovića i jednoglasno mu dalo podršku.

SRNA/RTRS