U organizaciji Fudbalskog kluba Deportivo 2016 iz Prijedora povodom svetskog dana borbe protiv dijabetesa u Donjem Duboviku, na legendarnoj Grmeč planini organizovana je sportska radionica sa učenicima područnog odelenja Osnovne škole “Branko Ćopić” iz Hašana.

Trener Deportiva 2016 i nekadašnji fudbaler Rudar Prijedora i Banjalučkog Borca, reprezentativac prve generacije reprezentacije Republike Srpske Stojan Stole Janjetović kroz sportsku radionicu upoznao je najmlađe sa elementarnom fudbalskom tehnikom, samo igrom i štafetnom igrom, plus održan je i tematski deo važnost sporta i fizičke aktivnosti kao preventiva dobijanja dijabetesa. Učešće u sportskoj radionici u Donjem Duboviku uzelo je oko 50 devojčica i dečaka.

-Bilo je ovo uspešno druženje sa učenicima Osnovne škole u Donjem Duboviku koje je odelenje OŠ “Branko Ćopić” iz Hašana i mogu da kažem da smo zadovoljni, uspeli smo u našim namerama i ciljevima. Dečica su pomno slušala i gledala sve ono što smo im prezentovali i govorili. Ovakve akcije ćemo i dalje da nastavimo – istakao je Stojan Janjetović, trener u FK Deportivo 2016 iz Prijedora.

Narednog vikenda najmlađi takmičari Deportiva 2016 putuju u Rogaticu na prijateljsku utakmicu sa vršnjacima domaće Mladosti.

-Biće to veliko iskustvo za nas, a posle utakmice u Rogatici planiramo posetu i obilazak Andrićgrada, Mokre Gore i Zlatibora – dodao je na kraju Janjetović.

Sportski žurnal/Slavko BASARA