U krajiškom fudbalskom derbiju 15. kola Prve lige Republike Srpske gost “Rudar-Prijedora” je banjalučki “Borac”, lider šampionata koji trenutno Prijedorčanlma bježi 16 bodova.Nakon tri gostujuće pobjede, treću domaću pobjedu mladi tim “Rudar-Prijedora” želi ostvariti protiv favorizovanog “Borca”. U redovima prijedorskih “zeleno -crnih“ atmosfera je radna, a raspoloženje izvanredno.

Trener Nedžad Žerić ističe da je tim “Borca” lider prvenstva sa 14 pobjeda i dva remija. Meč protiv njih je veliki izazov za mladi tim “rudara”. Dodaje da je ekipa Prijedorčana u rezultatskom usponu, a Banjalučani se oporavljaju od poraza u Kupu. Žerić je pozvao gledaoce da pomognu mladu ekipu “Rudar Prijedora”.

U povoljan rezultat uvjereni su kapiten Ognjen Davidović i golman Mirza Hamzabegović. Znaju slabe tačke gostiju te, uz respekt “Borca”, najavljuju slavlje “rudara”.

Fudbalski derbi “Rudar-Prijedor” “Borac”, igra se sutra, subota, 17. novembra, na Gradskom stadionu u Prijedoru, sa početkom u 13 časova. U “Rudar-Prijedoru” očekuju veliku pomoć sa tribina Gradskog stadiona. Iz tabora “Borca” najavili su pomoć i njihovih navijača. Očekuje se kvalitetna fudbalska predstava.

M.B./Kozarski