Ujedinjena Srpska i ja nismo prišli nikome. Neki drugi su prišli i preletjeli, rekao je u intervjuu za “Nezavisne” Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

– Ako prilaze iz iskrenih namjera jer su shvatili da je to jedina mogućnost da daju doprinos, to je u redu. A ako prilaze iz nekih niskih namjera ili trgovačkih pobuda, onda je to druga priča – rekao je Stevandić.

Istakao je da će Ujedinjena Srpska insistirati na boljoj ekonomskoj politici, zapošljavanju u realnom sektoru…

– Vidjeli smo da su Milorad Dodik i Željka Cvijanović već bili sa Sašom Trivićem i poslodavcima, i to je već dobar znak koji pokazuje da to neće biti mrtvo slovo na papiru ili razlog za hvatanje pozicija, nego odgovornost da se uhvatimo u koštac s odlaskom mladih, fokusiranjem na privredne aktivnosti na višem nivou, više zapošljavanja u realnom sektoru i manje političkog rukovođenja. Ono što je za nas bilo veoma važno je da imamo relaks u odnosima srpsko – srpski predstavnici Bosna i Hercegovina – Republika Srpska i sad napokon imamo istu reprezentaciju. Biće nam mnogo lakše, ali to ne znači da ćemo raditi bolje. To što će nam biti lakše, treba da bude dodatni motiv da radimo još bolje da bismo napravili benefit – poručio je Stevandić.

SRNA/RTRS