Neće biti koalicije s SNSD Milorada Dodika niti ulaska u Vladu Republike Srpske.

To je večeras poručio predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica poslije sjednice Glavnog odbora svoje partije.

Tako je, za sada, neizvjesno formiranje srpskog bloka u Parlamentu BiH koji priključenjem SDS dobio “zlatni glas” odnosno mogućnost da blokira sve odluke koje su štetne po RS.

Rješenost Govedarice da se obračuna sa zagovornicima saveza sa Dodikom pala je tokom sjednice u drugi plan, jer je lider SDS, kako saznaju Novosti, na opšte iznenađenje delegata naveo koliko je novca dobio od pojedinih strančakih funkcionera.

Tako je, kako nezvanično saznaju Novosti, priznao da mu je Mirko Šarović, potpredsednik SDS, dao 100.000 konvertibilnih maraka za potrebe kampanje, dok mu je Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, dao najprije 120.000 KM a zatim još 130.000, a ne 500.000, kako tvrdi članovi gradskog odbora SDS u Doboju. Tom prilikom, Govedarica je izbjegao da otkrije porijeklo novca i da li je prijavio donaciju, shodno vazećim zakonskim propisima.

Inače, GO je odbio žalbe Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojinovića koje je ova trojka uložila na odluku o isključenju iz stranke.

Izvor: novosti.rs