U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno i hladno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom ili rosuljom.

Slab snijeg ili rosulja očekuju se u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, dok će u Hercegovini biti pretežno vedro, a u centralnim i istočnim krajevima suvo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana zadržaće se oblačno i prohladno vrijeme uz mogućnost slabog snijega u centralnim i istočnim krajevima, dok se u Hercegovini očekuje umjereno naoblačenje. Duvaće slab do umjeren sjeveroistočno vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od nula do šest, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava oblačno vrijeme, osim u Hercegovini gdje je u većini krajeva vedro.

Na Bjelašnici je jutros u 7.00 časova izmjereno minus devet stepeni, na Čemernu i na Han Pijesku minus pet, u Kalinoviku minus četiri, na Ivan Sedlu i u Livnu minus tri, na Sokocu minus dva, u Gacku i Širokom Brijegu minus jedan, a u Srebrenici, Krupi na Uni i Šipovu nula stepeni.

U Banjaluci, Bijeljini, Doboju, Zvorniku, Sarajevu, Bileći, Srpcu, Rudom i Bugojnu jedan stepen, u Novom Gradu, Višegradu, Ribniku, Bihaću i Sanskom Mostu dva, u Trebinju šest, a u Mostaru i Neumu sedam stepeni Celzijusovih.

Snijega visine jednog centimetra ima na Han Pijesku, na Sokocu i u Kalinoviku.

SRNA/RTRS