Odbor za pomoć Srbima Kosova i Metohije kojim predsedava nekadašnji fudbaler, a danas veteran Vrbasa iz Banjaluke Milorad Arlov uručiće jednokratnu pomoć od hiljadu evra porodici Miodraga Zogovića iz Peći. Tačnije, po dvesta evra dobiće petero dece, studenata medicine koji su izgubili majku, a otac ih je podigao i usmerio na pravi put sa mesečnim primanjima od 14.000 dinara.

-Na adresu našeg Odbora stigla je molba i pismo Jove Popovića direktora Studenskog centra “Priština” u Kosovskoj Mitrovici. Molba koja nas nije ostavila ravnodušnim da spoznamo muku, trud, ali i nešto što se retko čuje, vidi i što je možda jedinstveno, što daje nadu našoj srpskoj naciji, našem rodu, našem opstanku kao narodu. Što daje putokaz svim mladim ljudima. Petoro mladih ljudi iz porodice Miodraga Zogovića koji je mnogo ranije kao Srbin morao napustiti Peć sa svoje petero dece i tragedijom koja ga zadesila, gubitku supruge, i borba za opstanak i život da othrani i usmeri svoje četiri kćeri i sina na pravi put. Veću zahvalnost ocu, srpskoj naciji, svome Kosovu i Metohiji nisu mogli dati od ove. Svih pet su studenti, a dvoje već na doktorskim studijima na Medicinskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici – istakao je predsednik Odbora Milorad Arlov.

Tako će iz Republike Srpske, od anonimnog donatora Biljana Zogović (rođena 1992), Jelena Zogović (1993), Miloš Zogović (1995), Mila Zogović (1997) i Slobodanka Zogović (1999) dobiti jednokratnu pomoć za školovanje, a u Odboru ističu da će i dalje da pomažu ovu porodicu sa pet budućih doktora.

-Ovaj primijer čestite srpske porodice pokazuje da nisu potrebni milioni da se uspe. Zamislite porodicu sa petoro dece i isto toliko doktora, lekara, petoro dece iz muke i neimaštine izdiglo se i svojom čestitošću, radom i trudom daje nadu ne samo sebi, ne samo svojoj porodici, nego celom srpskom rodu. Ovim divnim mladim ljudima jednokratnu pomoć lično ću uručiti 23. novembra u Studenskom centru u Kosovskoj Mitrovici. Pozivam sve ljude dobre volje da ovakve primere stimulišu, jer ovo je primer kako se opstaje, kako ćemo opstati kao narod. Ovo je primer kako ćemo sačuvati Kosovo i Metohiju. A verujem da ima još, ako ne ovakvih, ali sličnih porodica, pametnih i uspešnih mladih studenata – dodao je na kraju Arlov.

On će 23. novembra prisustvovati na obeležavanju Dana Opštine Kosovska Mitrovica na poziv Aleksandra Spirića predsednika privremenog organa Kosovska Mitrovica, a posetiće i manastir Visoki Dečani dan kasnije na Svetog Stefana Dečanskog te prisustvovati obeležavanju slave ove srpske svetinje.

Knjiga na poklon

 Prilikom posete Kosovskoj Mitrovici Milorad Arlov će pokloniti knjigu “Istorija Republike Srpske” Aleksandru Spiriću prvom čoveku ove opštine.

-Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik mi je poklonio primerke knjige u kojoj se opisuje istorija Republike Srpske, to su reprezentativna izdanja, tvrdih korica i već sam podelio nekoliko, a za ovu priliku nosim je i mom prijatelju Spiriću iz Kosovske Mitrovice – rekao je Arlov.