Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Željki Cvijanović izbor za predsjednika Republike Srpske, ističući da je uvjeren u njenu istrajnost da Srpskoj obezbijedi napredak i blagostanje, ujedno čuvajući mir i stabilnost u BiH.

“Građani Republike Srpske ukazali su povjerenje Vašem političkom iskustvu i Vašim idejama za njen napredak. Uvjeren sam da Vam njihovo povjerenje daje snažnu volju da odgovorite na izazove sa kojima se Republika Srpska suočava”, naveo je Vučić u čestitki.

On je poručio da je Srbija iskren prijatelj i partner Republike Srpske koja može da računa na nesebičnu podršku Srbije u ostvarivanju ciljeva i planova od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

“Uvjeren sam da će naša saradnja u njegovanju neraskidivih kulturnih i duhovnih veza biti intenzivna i uspješna. Primite moje iskrene čestitke za izbor za predsjednika Republike Srpske i najbolje želje za uspjeh na odgovornoj dužnosti”, naveo je Vučić.

Novoizabrana predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović svečano je juče u Banjaluci preuzela dužnost od Milorada Dodika.

Predsjednik Srbije čestitao je i novozabranom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku stupanje na dužnost i izrazio uvjerenje da će sa njim, kao velikim prijateljem Srbije, saradnja dvije zemlje biti jača i uspješnija.

Vučić je izrazio uvjerenje i da će Dodik opravdati veliko povjerenje birača, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

“Uvjeren sam da će odlučnost ostati zaštitni znak vašeg liderstva i da ćete svojom nepokolebljivom voljom opravdati veliko povjerenje birača, kao i da ćete svojim radom doprinijeti napretku i blagostanju zemlje”, naveo je Vučić u čestitki.

On je naglasio i da je saradnja Srbije sa BiH i Republikom Srpskom tema mira i stabilnosti u regionu.

“Saradnja Srbije i BiH i, razumije se, Republike Srpske u okviru BiH, jeste temelj mira i stabilnosti u regionu i samo ih iskrenim i posvećenim zajedničkim radom možemo sačuvati i unaprijediti”, istakao je Vučić.

Vučić je naglasio i da Srbija ostaje iskren i pouzdan prijatelj i partner, te da se može računati na njenu podršku u ostvarivanju ciljeva i planova od zajedničkog interesa, posebno onih za ekonomski napredak i infrastrukturno povezivanje.

“Želim ovom prilikom da izrazim zahvalnost za Vaš lični doprinos podršci u odbrani državnih i nacionalnih interesa Srbije. Želeći Vam dobro zdravlje, sreću u ličnom životu, primite, dragi prijatelju, moje srdačne pozdrave i izraze dubokog uvažavanja”, naveo je Vučić.

SRNA/RTRS