Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković i delegacija SNSD-a, koju je predvodio predsjednik te stranke Milorad Dodik, saglasili su se da Vlada treba da bude formirana u skladu sa rezultatima proteklih opštih izbora na kojima je SNSD ostvario navjeći uspjeh.

“Od velike važnosti je nastavak uspješnog rada na očuvanju institucija Republike Srpske. Naglašeno je da se od novih članova Vlade Srpske, kao i svih budućih imenovanih lica na javnim funkcijama i u javnim preduzećima očekuje posvećenost i odgovornost u vršenju dužnosti”, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sastanku je bilo riječi i o najavljenoj reorganizaciji Vlade Srpske, a izraženo je zadovoljstvo zbog postignute budžetske i fiskalne stabilnosti koja će omogućiti da predviđeni reformski programi budu neometano nastavljeni.

Nakon ovog sastanka, održane su konsultacije sa delegacijom DNS-a, a zatim i sa predstavnicima Ujedinjene Srpske.

Počele su konsulatcije i sa Narodnim demokratskim pokretom, nakon čega će se Višković sastati i sa delagacijom Socijalističke partije.

 

Dodik i Višković, konsultacije (Foto: RTRS)

Dodik i Višković, konsultacije (Foto: RTRS)

Delegaciju SNSD-a predvodio je Milorad Dodik, a sastanku su prisustvovali i Siniša Karan, Slavko Mitrović, Zoran Tegeltija i Dalibor Tomaš.

RTRS