Na poziv Ramuša Haradinaja da građani na KiM bojkotuju srpsku robu, grupa žitelja Dečana, među kojima su bili i albanski političari, zapalila je danas usred bijela dana na trotoaru domaće srpske proizvode!

Skandalozni snimak paljenja postavio je na svom Fejsbuk profilu šef skupštine Alijanse za budućnost Kosova i poslanik u tzv. vladi Kosova Rifat Stojkaj napisavši:

– Pozivamo sve žitelje Dečana na bojkot proizvoda koji dolaze iz Srbije. Podržite odluku vlade Ramuša Haradinaja – napisao je on.

I mještani Kačanika sinoć su napravili lomaču i snimili kako na njoj spaljuju srpske proizvode.

Inače, zbog odluke vlade u Prištini o uvođenju carina od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH već danas su poskupili mnogi proizvodi i osnovne životne namirnice, među kojima i hljeb, čija je cijena viša za 30 odsto i iznosi između 40 i 50 centi.

Zbog takse Prištine danas je Kosovo ostalo bez srpske štampe. Kako je Kuriru rečeno u Beokolpu u Beogradu, bili su primorani da vrate štampu sa prelaza Jarinje zbog povećanih taksi od 100 odsto na sve proizvode koji dolaze iz centralne Srbije, piše Blic.