Nakon što je juče policajac Rajko Gospić na fejsbuku izvrijeđao Branku Milić, pridružio mu se visoki funkcioner podgoričkog DPS-a Nenad Vujošević

Koliko je srbomržnja uzela maha, može se vidjeti po hajci koja se poslednjih dana podigla protiv Branke Milić, nevino optužene u montiranom procesu za „državni udar“.

Podsjetimo, Milić je i po zakonima ove države nevina dok sud ne potvrdi suprotno. To, međutim, ne smeta režimskim vojnicima da nevinu ženu napadaju putem društvenih mreža pokazujući time, da iako sebe nazivaju patriotama, ne poštuju zakone svoje države.

Kako se čini, Milićevoj je davno presuđeno, bez suda i zakona, ako se pitaju DPS poslanici i simpatizeri.

Nakon što je juče policajac Rajko Gospić na fejsbuku izvrijeđao Branku Milić, pridružio mu se i odbornik u Skupštini Glavnog grada, visoki funkcioner podgoričkog DPS-a i zamjenik direktora Agencije za stanovanje Glavnog grada Nenad Vujošević.

Nije prvi put da Vujošević koristi društvene mreže kako bi ispoljavao svoju agresiju prema građanima. Pamtimo ga iz kampanje DPS-a za lokalne izbore koji su održani proljetos u Crnoj Gori, gdje nije propuštao da na nedostojanstven način i krajnje primitivnom retorikom komunicira za izbornim protivnicima.

Ostao je poznat po vrijeđanju jednog od lidera koalicije „Za 21. vijek”, kada je Aleksu Bečića nazvao „splačinom”, a koaliciju nazivao „sektom” i „izdajnicima“.

Sličnu „terminologiju“ imao je i za predstavnike izborne liste Građanski savez za promjene (SDP – Demos – slobodni građani) koje je nazvao „stokom“. Za svoje „zasluge“ i „demokratski dijalog“ sa kolegama parlamentarcima nagrađen je nakon izbora odborničkim mjestom u Skupštini Glavnog grada.

Podsjetimo još jednom na njegov istinski politički potencijal, koji su snimili odbornici URA-e:

Međutim, dok političari negdje očekuju da će biti brutalno napadnuti, posebno od strane onih koji ne mogu da im se suprostave argumentima, napad na jednu stariju ženu, koja već dvije godine trpi režimsku nepravdu za svaku je osudu.

Rječnik koji je koristio protiv Milićeve gnusniji je od svega što je do sad rekao ijednom političaru. Tretirajući Crnu Goru kao lično vlasništvo, on nije dao samo sebi za pravo ko ovdje treba da živi a ko da bude protjeran, već je za nju i njenog advokata Miroja Јovanovića upotrijebio riječi nedostojne poštenog čovjeka.

Bilo bi naivno očekivati da će iz DPS-a, koji je njegovo verbalno nasilje već nagradio funkcijom u lokalnom parlamentu, osuditi ovakvo ponašanje. Znajući praksu režima, za očekivati je prije, da Vujošević uskoro dobije poziciju nekog ambasadora.

Izvor: IN4S