Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je uklanjanje zastave Republike Srpske ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika nekulturan i varvarski čin i pokušaj poniženja Srpske, Dodika i srpskog naroda.

On je upitao članove Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da li nakon noćnog uklanjanja zastave Srpske ispred kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Sarajevu treba da se sa svakog mjesta u Srpskoj poskidaju zastave BiH?

“To govori da gospoda Komšić i Džaferović ne razumiju da postavljanje zastave nije ništa lično i da je poštovanje jednog naroda poštovanje onoga što ga čini, kultura, zastava i slično. U zgradi Predsjedništva BiH predstavljeno je 49 odsto BiH ili cijela Srpska. Ona se ne može predstavljati bez srpskog člana Predjedništva, srpske zastave i svega što nas čini kao konstitutivan narod”, rekao je Stevandić Srni.

On je izrazio nadu da će Komšić i Džaferović to brzo shvatiti ili će u suprotnom biti okarakterisani kao ljudi koji su primitivno upropastili mogućnost da se ponašaju državnički.

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsjedavjućeg Predsjedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtjev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Zastava Srpske bila je istaknuta i juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića.

SRNA/RTRS