Novi Sad, 25. novembra 2018.- Sleva nadesno: Predsednica Republike Srpske Zeljka Cvijanovic, predsedavajuci Predsednistva BiH Milorad Dodik, predsednik Srbije Aleksandar Vucic i gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic. Predsednik Srbije Aleksandar Vucic i gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic otkrili su danas spomenik kralju Petru Prvom Karadjordjevicu u Novom Sadu, povodom obelezavanja 100. godisnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. Spomenik je postavljen na Trgu republike i otklriven uz pesmu "Vostani Serbie". FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas građanima Srbije 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji i pozvala na jedinstvo srpskog naroda i zajedničko nastupanje u političkom u ekonomskom smislu.

Cvijanovićeva je rekla novinarima u Novom Sadu, gdje prisustvuje obilježavanju 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, da su velike slobode ostvarene uz velike pobjede u Prvom svjetskom ratu.

Ona je istakla da je prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine označilo početak moderne države, državnosti, suverenosti, okupljanja i objedinjavanja.

– Kao predsjednik Republike Srpske u ime svih građana želim da čestitam svim građanima Srbije ovaj veliki dan, ali isto tako da još jednom pozovem na jedinstvo, na slogu, da se držimo zajedno, da obilježavamo važne datume iz prošlosti zajedno, ali isto tako da nastupamo zajedno i u političkom i u ekonomskom smislu – rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je danas sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Novom Sadu prisustvovala otkrivanju spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću u okviru obilježava 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Spomenik su otkrili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

SRNA/RTRS