Proteklog vikenda u Trebinju ponovo je zapaljen automobil, a ono što je posebno interesantno od šest paljevina ove godine čak tri vozila bila su u privatnom vlasništvu osoba koje su zaposlene u Policijskoj upravi Trebinje.

Kako je potvrđeno u Okružnom tužilaštvu Trebinje u noći petak na subotu, oko tri časa, potpuno je izgorio “mercedes” vlasništvo V. B, a prema nezvaničnim informacijama sa lica mjesta izuzeti su dokazi koji upućuju da je vozilo namjerno zapaljeno. Upravo zbog ovog slučaja, kao i prethodnih pet neriješenih, predsjednik Foruma za bezbjednost grada Trebinja sazvao je vanrednu sjednicu.

– Nastavićemo zajedno da radimo kako bi se ovaj slučaj riješio, odnosno kako bi vinovnici bili privedeni. Tu je poseban naglasak i pojačana odgovornost na PU Trebinje i Okružnom tužilaštvu – istakao je Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma za bezbjednost Grada Trebinja.

Vanrednom sastanku prisustvovali su i predstavnici PU Trebinje. U posljednje tri godine u Trebinju zapaljeno je ukupno 12 vozila, ali nijedan slučaj još uvijek nije riješen. Posljednju paljevinu u PU Trebinje ne žele da komentarišu zbog istrage, ali ističu da imaju operativna saznanja koja ukazuju na izvršioce krivičnih djela, ali ne i dovoljno dokaza da ih procesuiraju.

– Imamo određene podatke koji ukazuju na izvršioce tih krivičnih djela, međutim nemamo još dovoljan broj dokaza, pa samim tim nismo procesuirali ta lica. Pojačaćemo rad na rasvetljavanju tih krivičnih djela -istakao je Siniša Laketa, zamjenik načelnika PU Trebinje.

Laketa navodi da se radi o složenoj vrsti krivičnih djela, s obzirom na to da paljevina uništava tragove i otežano je dokazivanje, ali i da u PU Trebinje imaju odgovor na paljenje automobila policajcima.

– Ovde se očigledno radi o postupanju policijskih službenika i ona lica kojima to ne odgovara, na ovaj način šalju poruku – dodao je Laketa.

Forum za bezbjednost Grada Trebinja održaće sastanak i u narednom mjesecu, kako bi vidjeli dokle se došlo u rješavanju ovog slučaja, ali i stalih nerasvjetljenih.

Na posljednjoj sednici dogovoreno je da se pokrene otvaranje policijske stanice u naselju Gorica, a Grad je spreman da pruži svu vrstu pomoći i policiji i tužilaštvu, kako bi se povećala efikasnost njihovog rada.

(Novosti.rs)