Vraćali smo se sa utakmice kada je vozač odjednom povikao “ljudi, izgibosmo”. Svi smo poletjeli naprijed, krvi je bilo na sve strane, morali smo da razvaljujemo vrata da bismo izašli.

Ovako za Blic Ivica Karić, kapiten rukometnog kluba iz Topole i jedan od svjedoka stravične nesreće koja se dogodila sinoć u mjestu Cerje na Ibarskoj magistrali gdje je poginula jedna osoba, a 11 povrijeđeno.

Stravičan sudar automobila i mini-busa u kojem su bili članovi RK “Karađorđe” iz Topole dogodila se sinoć oko 22.15 sati na dionici Kraljevo-Raška u mjestu Cerje. Nakon odigrane utakmice u Raškoj, igrači i ostali članovi kluba uputili su se kućama.

– Odjednom je vozač povikao “ljudi, izgibosmo” i čuo se jeziv udarac. Svi smo poletjeli sa svojih sjedišta. U prvi mah nismo znali da li je ko živ. Krvi je bilo na sve strane, svi su kukali, padali smo jedni na druge, sjedišta su potpuno uništena, to su strašne scene… Morali smo da razvalimo vrata pozadi kako bismo izašli – prepričava vidno uznemireni Ivica Karić, kapiten RK “Karađorđe”.

Tek kada su uspjeli da izađu iz uništenog mini-busa, vidjeli su smrskan automobil i još stravičnije scene. Vozač “fiat stila” je poginuo na licu mjesta, a suvozač sa teškim povredama prebačen u Opštu bolnicu “Studenica” u Kraljevu.

– Skala je bila na 140. Nije uopšte kočio, već je direktno udario u nas. Naš vozač je pokušao da zakoči, išao je u svojoj traci, a prilikom sudara automobil je odletio skroz udesno. Ne znam zašto se sve to dogodilo, ali znam da smo imali nevjerovatnu sreću. Mogli smo da sletimo u Ibar. Zaustavili smo se tik uz bankinu – objašnjava Karić koji je zadobio lakše povrede glave i nosa, ali je i ugruvan.

“Ustao sam da uzmem sok i to me je spasilo”

Predsjednik kluba Goran Đurđević priča da je sreća u nesreći bila to što u momentu udara nije bio na svom mjestu, na prednjem sjedištu mini-busa autoprevoznika “Janjušević”.

– Sve se desilo iznenada. Sjedio sam na prednjem sjedištu i spasilo me je to što sam u momentu nesreće htio da uzmem flašu soka koja se nalazila na instrument-tabli. Da sam ostao na svom mjestu razbio bih glavu o šoferšajbnu. Kako je moglo da bude, dobro je. Sam nas je Bog pogledao – zaključuje Đurđević.

Igrači na kućnom liječenju

Kako objašnjavaju svejdoci, vozač mini-busa i rukometni radnik koji je sjedio iza njega su ostali u kraljevačkoj bolnici, dok su ostali članovi kluba jutros pušteni na kućno liječenje i oporavljaju se od povreda.

– Vozač ima otvoreni prelom koljena, izletio mu je kuk, slomljena rebra… Niko nije prošao bez povreda. Nekome je rasječeno lice, neko je ugruvan, neko ima povredu glave ili zgloba – pričaju sagovornici.

(Blic)